ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les morts per coronavirus s'eleven a 12

www.andorradifusio.ad

Ja s'eleven a dotze les víctimes pel coronavirus. D'aquestes, sis corresponen a residents del Cedre. Tanmateix des de l'executiu es llança un missatge esperançador. Es destaca que l'hospital manté la capacitat per atendre els malalts més greus, tot i que preocupa l'afectació a sanitaris i cossos especials. Els resultats de les proves estan arribant amb menys fluïdesa

El coronavirus s'ha cobrat fins ara dotze vides. L'executiu considera que malgrat el creixement de casos es manté la capacitat sanitària a l'hospital per atendre els més delicats.

Les dades de les proves estan trigant a arribar i de les darreres 121 pendents de resultat n'han arribat trenta, que han deixat dos positius més i fan que els malalts es vagin acostant als 400. Tanmateix el ministre de Salut indica que la capacitat hospitalària es manté.

Joan Martínez Benazet ha explicat que, segons els epidemiòlegs, "es manté la progressió aritmètica", fet que "anima a seguir amb les mesures". Ha indicat que "els col·lectius que més malalts es posen són els que tracten directament amb els pacients". En aquest sentit afegeix que "no hi ha un increment entre serveis necessaris com l'alimentació però sí en cossos especials i professionals sanitaris".

A l'hospital romanen 46 positius, 12 dels quals a l'UCI. A l'espera dels resultats de les anàlisis dels pacients pendents de diagnòstic es comptabilitzen un total de 376 casos totals, 354 dels quals actius.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest dimarts al migdia:

Informa: David Domingo-Gerard Gort
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

35.175.187.91