ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un edifici sostenible a Engolasters bastit en cinc dies i muntat prèviament en una fàbrica

www.andorradifusio.ad

El sistema de construcció modular que s'està introduint al Principat permetrà que les llars del futur siguin sostenibles i eficients en el consum d'energia. Es coneix com a Passive House i l'executiu treballa per adaptar la legislació a les noves necessitats en matèria de consum d'energia i sostenibilitat.

El tipus de construcció modular no és una tècnica nova, el que sí és innovador és el treball de recerca previ en matèria de sostenibilitat i consum d'energia responsable.

Es coneix com a Passive House i tenim un exemple molt recent a Engolasters. L'edifici s'ha aixecat pràcticament en cinc dies i la major part s'ha muntat en una fàbrica. Per Andorra s'han cercat solucions adaptades a l'entorn i la manera tradicional de construir, com acabats en pedra, pissarra o fusta, ha explicat Jaime Férriz, de Domehaus S.L.

El secret és un bon aïllament perquè no s'escapi ni entri fred i calor. Jacint Gil de Domehaus S.L., assegura que construeixen una "caixa totalment estanca i hermètica".

La filosofia és invertir molt de temps en la investigació prèvia i construir al màxim possible prèviament al taller o la fàbrica.

No només es poden fer llars, qualsevol tipus de construcció es pot adaptar. Aquests professionals elaboren projectes amb materials obtinguts de manera responsable i respectuosa amb el medi natural.

Informa: Sílvia Mestre-Joel Romero
Imatges: Desirée Sala i cedides per DomeHaus
 

Comparteix:

18.204.42.98