ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els forfets escolars pujaran més d'un 4% aquesta temporada

www.andorradifusio.ad

Educació apujarà els forfets d´esquí escolar aquesta temporada. L'increment serà de l'IPC més el 4%. El ministre Eric Jover va demanar a Ski Andorra congelar els preus la temporada passada i ja s'havia compromès a revisar-los a l'alça aquesta. L'accionista majoritari de Saetde ja coneixia aquest compromís i s'espera que en dur-lo a terme retiri l'amenaça d'abandonar l'esquí escolar.

La política de preus dels forfets d´esquí escolar canvia. El que tindrà l'increment més important són els forfets extraescolars, universitaris i dels acompanyants. Aquests s'apujaran l'IPC més el 4%. Això podria suposar entre 5 i 9 euros, en funció de la modalitat.  L'esquí escolar, que comprèn el pagament als monitors, i que és el que el Govern paga a les estacions, tindrà l'increment de l'IPC.  

El ministre Jover ha explicat que "fer aquest augment que les pistes demanen -i és lògic que el demanin- implica augments associats amb l'IPC en algunes tipologies de forfets". En el cas de l'extraescolar i l'universitari "seran més importants que l'IPC perquè el sector ha estat conciliador en aquest tema i fa anys que ha apostat per l'esquí escolar i ha volgut mantenir aquesta col·laboració amb el ministeri d'Educació".

Jover es va reunir el 2016 amb Ski Andorra per pactar els preus de dues temporades. Va demanar la congelació per la passada i, a canvi, es va comprometre a començar a incrementar els preus a partir d'aquesta temporada. El ministre pensa que "ara la ciutadania es pot permetre un lleuger increment, però ja és el que hi havia pactat". Entén "que aquestes condicions poden ser vàlides"  i es mostra disposat a parlar amb els actors implicats de cara a la temporada 2018-2019.

Al juliol l´accionista majoritari de Saetde va manifestar la intenció de deixar de participar en l´esquí escolar perquè no estava d´acord amb els preus. El ministre ha recordat que Joan Viladomat és coneixedor del compromís i espera que fent-se efectiu aquesta temporada retiri la seva amenaça. En breu el ministre s´ha de reunir amb Ski Andorra per conèixer-ne el posicionament definitiu. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: