ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Educació demana a les associacions de mares i pares que hi hagi servei de menjador en la reobertura de les escoles

www.andorradifusio.ad

La ministra d'Educació voldria que tots els centres puguin oferir servei de menjador amb la tornada a les aules. Així ho espera després d'haver enviat aquesta petició a totes les associacions de pares i mares dels sistemes educatius. Ho ha dit al programa "La Rèplica", on també ha avançat que es treballa en el retorn de setembre. D'haver de mantenir les mesures sanitàries actuals no es descarta habilitar aules a espais comunals o sales d'hotels per mantenir l'ensenyament actiu. 

La tornada a l'escola es farà sense servei de transport escolar, però tot apunta que sí hi haurà servei de menjador. És el que ha demanat la ministra d'Educació a les associacions de pares i mares, que en una gran majoria gestionen les cantines.

Això sí, Ester Vilarrubla ha dit que seria un servei de menjador destinat a infants fins a 12 anys tenint en compte que els de segona ensenyança i batxillerat ja tenen més autonomia.

Diu que no pot assegurar que totes ho faran perquè "tenen la seva capacitat de decisió" però destaca que "les associacions de pares i mares són molt permeables a aquesta demanda perquè justament ells es troben en aquesta situació".

També ha recordat que a banda de les hores lectives les escoles tindran un servei de guarda d'infants per a aquelles famílies que acreditin que no tenen ningú per fer-se'n càrrec.

La ministra ha avançat, a més, que la setmana vinent les consignes sanitàries podrien variar i ser més laxes sobretot pel que fa a les distàncies que cal mantenir a les aules, que seran considerades unitats de convivència.

La ministra també ha explicat que ja es treballa en la tornada a l'escola de setembre, amb escenaris diferents sobre les mesures de distanciament.

Ha assegurat que "es buscarien els espais on calgués" i ha posat com a exemple "museus, biblioteques, espais comunals i sales d'hotels, perquè les capacitats de les aules no fossin mai un problema pel retorn". En aquest moment es dibuixen diferents escenaris i es preveu "que puguin  tornar amb total normalitat, que puguin tornar com ara amb 15 alumnes per aula -i per tant buscar tots els espais i recursos humans perquè fos possible- i, en cas de confinament, tornar a l'ensenyament virtual".

Unes mesures que tractaran amb els comuns a fi de tenir espais suficients. Amb els comuns també es treballa en les activitats que es podran fer a les vacances, com ara els esports d'estiu, i ha avançat que un grup de docents s'ha ofert per fer classes de suport a aquells alumnes que han patit més l'aturada sobtada del curs escolar.

Entrevista completa a la ministra d'Educació Ester Vilarrubla a La Rèplica:

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

18.208.202.194