ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Educació estudia oferir la jubilació anticipada als docents

www.andorradifusio.ad

La llei d´educació no està tancada i encara hi ha marge per a la negociació, amb el personal i amb el sindicat. Així ho ha afirmat el ministre, que avui ha presentat la llei als mitjans de comunicació. Un dels aspectes que s'avalua es l'avançament de l´edat de jubilació dels docents, com ja ho poden fer altres cossos especials. La llei rebaixarà els casos d´incompatibilitat de feines dels eventuals i especificarà el període de vacances.

La llei d´educació fixarà l´edat de jubilació màxima dels docents als 65 anys i no es descarta una d'anticipada en condicions avantatjoses. És una demanda del SEP i de les taules sectorials que treballen la llei i que s´apropa a condicions dels països de l´entorn, on la jubilació anticipada es situa entre 62 i 63 anys.

Eric Jover no disposa encara de l´informe de viabilitat però és optimista. “Estem acabant de tancar on fixem la línia i quines són les condicions econòmiques”, ha indicat el ministre reconeixent que “és veritat que el cos d’Educació té unes condicions de jubilació millors que no pas l’administració general als altres països”. Per això “pensàvem que era una demanda lícita”. Ara bé, puntualitza que “des del punt de vista econòmic hem de buscar aquest compromís amb la sostenibilitat”.

Davant dels diversos tipus de contractes dels eventuals, la llei reduirà l'exclusivitat de feines d´aquest personal i fixarà, a demanda del sindicat, els dies i el període de vacances, que poden anar entre els 25 i els 45 dies a l'estiu. “La llei no està tancada i un dels objectius és escoltar els neguits dels professionals”, ha dit amb la intenció de “continuar treballant amb el SEP, com no pot ser d’una altra manera”. Afegeix que “algunes de les aportacions que ens han fet ja estan incloses a l’esborrany que tenim sobre la taula”.

Com punts tancats Jover ha destacat aspectes de mobilitat com ara la permanència en un mateix centre un mínim de 4 anys. En cas de trasllat haurà de ser per causes concretes, com ara el tancament d'aules.

A mitjà termini, Jover preveu crear una plataforma telemàtica de consulta de les llistes d´interins. Jover vol entrar a tràmit parlamentari la llei, i si es possible aprovar-la, aquesta legislatura. Dependrà de la convocatòria d´eleccions i del progrés de la llei de la Funció Pública.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: