ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Educació ja no confinarà tota una classe en cas del positiu d'un alumne, excepte a maternal

www.andorradifusio.ad

La tornada a l'escola aquest dilluns es farà de manera presencial en tots els nivells educatius i només hi haurà un canvi substancial en els protocols sanitaris. A excepció de maternal, un cas positiu a classe ja no implicarà el confinament de tots els alumnes. Educació i Salut han pres aquesta mesura pel nombre elevat de contagis que provoca la variant Òmicron.

El ministeri d'Educació només aïllarà els alumnes que hagin donat positiu per la Covid-19 i no tota la classe, com es feia fins ara. Aquesta decisió s'ha pres amb vista al retorn a l'activitat lectiva aquest dilluns després de les vacances de Nadal. L'única excepció serà per als alumnes de maternal, que no porten mascareta i no fan cribratges periòdics.

Per a aquests, l'aïllament de la classe serà de 7 dies i se'ls faran dues TMA, el primer i sisè dia a l'stop-labA primera ensenyança, un positiu no implicarà confinament total de la classe. Només l'afectat restarà a casa i la resta d'alumnes haurà de sotmetre's a dues TMA i un test d'antígens entremig. A partir de segona ensenyança, només s'hauran de fer una TMA i un test d'antígens posterior. En cas que hi hagi més d'un positiu per classe, Educació estudiarà la situació cas per cas.

A primera ensenyança, els alumnes es sotmetran a dos cribratges la primera setmana i posteriorment el ministeri valorarà si es torna a només un. Durant aquests primers dies no estan permeses les activitats fora dels centres escolars.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 5 de gener del 2022:

Informa: Sergi Cano

Comparteix: