ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Educació no preveu retallades en les ajudes a l'estudi el curs vinent

www.andorradifusio.ad

El ministeri d'Educació no preveu una rebaixa del pressupost que es destinarà a les ajudes a l'estudi i preveu que la demanda pugui ser superior a la d'aquest any. Ho ha dit la titular de la cartera, que ha recordat que aquest curs s'hi destinen més de un milió 300 mil euros.. Quant a la tornada a l'escola, Ester Vilarrubla ha dit que les escoles franceses d'Ordino i Encamp no podran oferir el servei de menjador de moment, tot i que continuen treballant a l'espera d'un nou relaxament de les restriccions.

Les retallades que patiran els ministeris per fer front a la crisi de la Covid-19 no afectarà la part de beques i ajudes a l'estudi. Ho ha avançat la titular d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que ha explicat que la previsió és que s'hi hagi d'afegir més pressupost per al curs vinent.

Ha explicat que aquest curs s'han demanat 1.763 ajudes i s'hi ha destinat d'1,3 milions d'euros, als quals s'han d'afegir 70.000 de sol·licituds encara pendents.

Reobertura d'escoles el 2 de juny

Vilarrubla no ha quantificat el nombre d'alumnes que tornaran dimarts vinent a les aules, però sí ha dit que en algunes escoles representarà el 20% i en altres, amb més espai, podria ser del 60%.

També ha confirmat que la majoria d'escoles oferirà el servei de menjador menys les franceses d'Ordino i Encamp.

Vilarrubla sí ha dit que continuen treballant i esperen que l'aixecament de restriccions de què parlava aquest dijous el ministre de Salut ajudi també a tornar a una certa normalitat a les aules.

També ha avançat que l'hora extra setmanal sense retribució que hauran de fer els mestres de setembre a desembre del curs vinent ja s'ha establert per decret. Ara els diferents centres hauran de determinar com s'implantarà i es preveu la redacció d'un catàleg amb les propostes.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

34.204.191.145