ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'EFA creu que no poden seguir les negociacions amb la UE sense una estratègia aeroportuària

www.andorradifusio.ad

Cal millorar les comunicacions amb l'exterior abans de seguir les negociacions amb la Unió Europea. Segons l'Empresa Familiar Andorrana això passa per definir i seguir una estratègia aeroportuària. En parlaran al 17è Fòrum de l'entitat.

Aquesta estratègia s'ha de basar en tres aspectes, segons l'EFA: dotar d'una màxima operativitat l'aeroport d'Andorra-la Seu, instal·lar un heliport nacional al país i explorar si hi ha d'haver un aeroport al territori. Consideren que si no s'estudien aquestes tres potes, el país s'estancarà en la seva obertura. "No podem avançar ni pretendre que la nostra economia creixi, s'obri i s'expandeixi amb les infraestructures de comunicació que tenim avui en dia, que són absolutament obsoletes" ha defensat el president de l'EFA, Francesc Mora. També ha afegit que  "és el moment de posar-ho sobre la taula i solucionar-ho. No podem continuar avançant l'acord d'associació si no tenim solucionat això".

Des de l'associació d'empresaris creuen, a més, que definir aquesta estratègia aeroportuària ajudarà a fer créixer l'economia. Per això centraran el 17è Fòrum de l'entitat en aquest àmbit. S'han organitzat, durant dos dies, conferències per parlar de les infraestructures que consideren essencials, de l'impacte econòmic que suposarien i de les oportunitats de negoci. Per a Mora, "és fonamental que es plantegi de manera seriosa i definitiva que es posi una infraestructura i es posin en marxa operacions regulars. Andorra és una destinació, i com a destinació, s'ha dexplotar".

El 17è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana se celebrarà el 29 i 30 de novembre. Entre els pontents hi haurà el director general d'Aeroports de Catalunya, el president de l'Airport Regions Conference o el director de relacions institucionals de Swiftair, entre d'altres.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

3.94.129.211