ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'EFA se suma a la lluita contra l'emergència climàtica

www.andorradifusio.ad

Protegir el medi ambient sense perdre competitivitat. És un dels reptes de futur al qual s'enfronten les empreses. Les polítiques verdes es fan imprescindibles per lluitar contra l'escalfament global. Aquest dijous el president de l'Empresa Familiar Andorrana ha mostrat públicament la intenció de col·laborar amb el Govern per a la fiscalització de les emissions. Ha estat al 18è Fòrum de l'Empresa Familiar.

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) té clar que els reptes del canvi climàtic passen també pel teixit empresarial, per això estén la mà al Govern per treballar plegats en el desplegament la llei de transició energètica que preveu sistemes que es retroalimentin, com el fons verd en el cas de l'impost per la tinença de vehicles que es reverteix en programes per a la sostenibilitat com l'Engega i el Renova.

D'altra banda, ha explicat la ministra Sílvia Calvó, en un segon nivell es preveu la fiscalització de les emissions de CO2 i donar resposta a l'acord de París a partir del 2021.

El president de l'EFA, Francesc Mora, argumenta que "primer s'ha de conèixer l'emprenta que s'està deixant i, a continuació, quines mesures es poden aplicar per reduir-ne l'impacte".

En aquest sentit una de les ponents del matí, Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, que ha estat present en nombroses Conferències de l'ONU sobre el Canvi Climàtic, ha dit que cal prendre consciència de la importància dels boscos, un pulmó imprescindible que amenaça en recular mig metre cada deu anys per l'avanç d'un escalfament que ja se situa en 1,4 des des la revolució industrial. 

Carles indica que "està més que demostrat que el manteniment dels boscos és tremendament important en la lluita contra el canvi climàtic" i recomana a Andorra "fer-ne una bandera per lluitar contra l'emergència climàtica".

Matarromera, Coca-Cola i Fluidra han estat les empreses convidades a parlar dels seus casos, en una jornada que es desenvolupa a Soldeu.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: