ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Cor de Rock d'Encamp, a la conquesta de Nova York

www.andorradifusio.ad

Aquest 2017 el Cor de Rock d’Encamp comparteix el somni de viatjar als Estats Units per cantar a l´ONU, a Times Square i fer dues classes magistrals amb el gran compositor americà Jim Papoulis, que ha treballat amb cantants de la talla d’Aretha Franklin i Christina Aguilera. Amb tot, una part del seu somni dependrà de les aportacions que es facin al Verkami que ja està en marxa.

"No ens ho creiem, és un somni", diu la membre del cor, Fiona Torres. La seva companya, Marta Mandicó, no s'hagués imaginat mai "que aniria a cantar a Nova York". "Hem treballat dur", afegeix. Tots comparteixen la il·lusió de portar els resultats d'hores d'esforços a la Gran Poma. Com l'Arnau Eychenne, que assegura no haver sortit mai d'Europa.

La notícia del viatge a Nova York els va arribar per sorpresa i ara treballen per estar a l'altura de les exigències amb la veu i l'anglès. Torres destaca la dificultat de "la pronunciació, les entonacions i la manera de cantar". 

El Cor de Rock d´Encamp cantarà a l´ONU, a Nova York, i a Times Square i farà una estada formativa amb Jim Papoulis compositor de cantants com Christina Aguilera i Aretha Franklin. D'ell són alguns dels temes que assagen com "Give us hope" i "Music is changing the World" que també  podran compartir en un assaig amb Young People’s Chorus of New York al Lincoln Center.  És "un dels millors cors dels Estats Units", indica el codirector del Cor de Rock, Gil Blasi. "Han cantat per Obama i el Papa", afegeix.  L'altre codirector del cor, Jordi Porta, explica que "l'obra d'aquest compositor pretén canviar aspectes com la fraternitat, la solidaritat i la unió a través de la música. 

L'estada del 17 al 23 de juny es finançarà amb diverses activitats, subvencions i el programa de micromecenatge Verkami, que ja està en marxa.  El projecte s'ha donat a conèixer com "A la recerca de la gran poma". Fins ara han aconseguit uns 300 euros. S'espera que la xifra creixi fins als 6.000 en els propers 40 dies. Aquesta ajuda se sumarà als 5.000 que han aconseguit gràcies a una subvenció del Govern i altres accions.

Abans de marxar, el 20 de maig, el cor farà un concert a Encamp que enregistrarà en DVD per la seva venda i tornar a recaptar fons per a la propera sortida. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Jaume Sastre

Torna a veure la retransmissió a través de Facebook Live que hem fet de l'actuació i entrevista al programa Becaris:

Informa: Rosa Alberch

Comparteix:

35.175.212.130