ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El frau fiscal serà tipificat com a delicte per primera vegada

www.andorradifusio.ad

El delicte de frau fiscal es tipificarà per primera vegada en el codi penal. En funció de l´evasió d´impostos, el delicte fiscal es vincularà a un possible blanqueig de diners. En aquest sentit, la futura llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners limitarà les transaccions en efectiu a 30.000 euros.

Enganyar en la declaració d´impostos o no complir les obligacions tributàries es considerarà un delicte de frau fiscal en el codi penal. N´hi haurà de dos tipus. Els fraus superiors a 50.000 euros es castigaran amb penes de presó de 3 mesos a 3 anys i una multa de fins a quatre vegades l´import defraudat. Els delictes fiscals superiors a 150.000 euros es vincularan a un possible blanqueig de diners. Estaran castigats amb penes d´un a cinc anys de presó i multes de fins a quatre vegades l´import defraudat.

"No té sentit que fem tot aquest esforç sense dotar-nos d'eines que ens permetin perseguir els casos puntuals que algú vulgui esquivar les seves obligacions i, per tant, causar un perjudici evident a la resta de la ciutadania i a l'Estat", ha insistit el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Per altra banda, el Govern entrarà al Consell General un projecte de llei per a la prevenció i lluita en el blanqueig de diners, valors i finançament del terrorisme. Per controlar el blanqueig de diners, les compres en efectiu es limitaran a 30.000 euros. A més, s´hauran d´identificar els beneficiaris de transferències de persones físiques o jurídiques.

Per altra banda, la modificació del codi penal inclourà el delicte de contraban, finançament il·legal de partits polítics o la defraudació de la CASS, entre d´altres, com a delictes subjacents a delictes de blanqueig de diners.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Albert Refart / Jordi Seabra

Comparteix: