ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es comencen a distribuir les monedes d'euro de col·leccionista del 2015

www.andorradifusio.ad

El Govern ha començat a distribuir aquesta setmana les col·leccions d´euros andorrans del 2015. S´ha decidit fer-ho simultàniament als venedors autoritzats del país i als internacionals. El total de monedes encunyades el 2015 va ser de 2,6 milions d´euros.

Aquest dilluns el Govern ha repartit als numismàtics que les han demanades les monedes andorranes del 2015. En aquesta ocasió han estat encunyades a França, i com era previst, el 80% dels euros s´han de destinar a l´ús corrent. L´altre 20% és el que se separa per als col·leccionistes. Només els venedors autoritzats i prèviament acreditats poden fer-ne compravenda: n´hi ha més d´una desena al Principat, però el gros es troba fora de les fronteres: 204 empreses de 22 estats. El Govern considera que, tot i les crítiques que alguns numismàtics estrangers han fet sobre aquest sistema, és la manera més eficient.

Jordi Cinca, ministre portaveu, explicava que "en un moment determinat hi pot haver més demanda que oferta al mercat, i això pot provocar tensions en els preus. En tot cas les regulen els propis distribuïdors". Cinca també ha afegit que "no hi ha millor garantia que la de limitar la venda per part del Govern a distribuïdors professionals de la numismàtica".

A banda dels lots que inclouen les vuit monedes, també s'han distribuït dues monedes de dos euros commemoratives. Pel que fa a les monedes corrents, el 2015 totes les que s'han posat en circulació són de 2€. S'han repartit mesclades amb les de França als diferents bancs perquè passin més desapercebudes. Enguany, en canvi, s'han tornat a encunyar a Espanya i les d'ús corrent seran les d'1€. El 2016 la xifra total d'euros andorrans encunyats ascendeix fins als 2,8 milions.

Informa: Judit Pedrós

Comparteix: