ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern espera tenir un primer balanç de Vallbanc a principi de setembre

www.andorradifusio.ad

El Govern continua treballant amb la hipòtesi que a final de mes haurà acabat el procés d´auditoria dels comptes de BPA. Això permetria tenir una primera aproximació del balanç de Vallbanc a principi de setembre i elaborar així un llibret de venda. El ministre de Finances, Jordi Cinca, adverteix que el fet que alguns comptes no superin l´auditoria en una primera fase no vol dir que siguin fraudulents.

Segons Jordi Cinca, el procés d´auditoria dels comptes de BPA avança a bon ritme, de manera que a final de mes es podria tenir enllestit el filtratge dels comptes que passen a Vallbanc, l'anomenat banc bo, per "poder constituir el primer balanç d'aquest banc i el llibret de venda que permeti a les empreses interessades fer les seves ofertes".

El ministre de Finances avisa que aquesta primera aproximació no és definitiva. I és que posterioment s´hi podrien afegir aquells comptes que inicialment no han passat el filtratge de PricewaterhouseCoopers però que no provenen del blanqueig de capitals. Poden ser comptes dels quals "no s'ha aconseguit la documentació necessària per justificar el seu pas al banc bo". Però "és qüestió de temps constituir un dossier més complet perquè aquell compte ho requereix per la seva mateixa complexitat", ha explicat Cinca.

A hores d´ara no es té una xifra definitiva del cost del procés de filtratge de PricewaterhouseCoopers, però Cinca reconeix que la factura serà de bastants milions d´euros. En un primer moment l´assumirà l´AREB, però l´executiu ja va avançar que demanaran que l´acabi pagant els responsables de les males pràctiques.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: