ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern reprendrà la distribució internacional dels euros andorrans reservats a col·leccionisme

www.andorradifusio.ad

El ministre de Finances ha explicat que el Govern reprendrà en les properes setmanes la distribució internacional dels euros andorrans reservats a col·leccionisme. Jordi Cinca no entén la denúncia dels professionals de la numismàtica europeus que diuen que Andorra ha afavorit un mercat negre de distribució que els ha provocat moltes pèrdues econòmiques.

La posada en circulació de la primera emissió d'euros andorrans provocava una febre especulativa ara fa uns mesos de particulars i numismàtics estrangers. Això va fer que el Govern aturés la distribució reservada als euros de col·lecció per a estrangers. En les properes setmanes es tornaran a posar a la venda 35.000 lots de la tirada inicial destinada a col·leccionistes de fora del país.

El ministre Cinca recorda que, preveient una forta demanda internacional, Andorra va decidir distribuir 10 vegades més d'euros destinats a col·leccionisme que un altre país.

El Govern admet haver rebut moltes demandes informació sobre la distribució d'euros andorrans, però nega haver rebut cap demanda administrativa de la plataforma de numismàtics europeus ni tan sols a títol individual. El ministre qualifica d'exemplar la posada en circulació dels euros andorrans per a ús corrent. Properament es podran trobar ja al mercat euros de la nova emissió. Per al 2016, Andorra emetrà 2,8 milions d'euros nacionals, el 80% dels quals, almenys, estarà destinat a ús corrent.

Informa: Xavi Palma Imatge: Albert Refart

Comparteix: