ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El ministre d'Ordenament Territorial nega haver reduït les inversions a la meitat per la crisi de BPA

www.andorradifusio.ad

El ministeri d´Ordenament Territorial reserva, per prudència pressupostària, nou milions d´euros previstos per a inversions. Espera poder-ne alliberar bona part al setembre, si bé el ministre, Jordi Torres, admet que un milió d´euros s'haurà de destinar a compensar despeses originades per la crisi de BPA.

Jordi Torres nega que la crisi de BPA afecti el pressupost del ministeri d´Ordenament Territorial, que enguany és de 44,7 milions. Ara bé, admet que s´han fet reserves pressupostàries per valor de nou milions. "No són totes per l'afer BPA", assegura, sinó "per prudència pressupostària". En aquest sentit, creu que "al setembre part d'aquestes reserves es podria alliberar". "Potser algun eixamplament de carretera s'haurà de posposar a l'any vinent, però no hem baixat les inversions de 40 milions a 20, això no és cert". 

El que sí que ha reconegut Torres és que dels nou milions, aproximadament un s'haurà de destinar a sufragar despeses originades per la crisi de BPA.

El ministre assegura que l´any passat també es van fer reserves pressupostàries, a l´espera de saber el nivell d´ingressos tributaris a final de juliol.

En funció del que es recapti, algunes partides reservades finalment es podran acabar executant. Segons diu el ministre, probablement arran de la crisi de BPA, hi hagi menys ingressos en concepte d´IGI bancari i impost de societats. Torres afegeix que el ritme de licitacions és el mateix que el de l'any passat.

Pel que fa al pressupost per a l'any vinent, Torres assegura que el condicionarà més les limitacions de la 'regla d'or' que no la crisi del banc. En qualsevol cas, confia que al seu ministeri li pertoquin entre quaranta i quaranta cinc milions d'euros.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Josep M.Garcia

Comparteix: