ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El tancament d'Aigües d'Arinsal arriba 12 dies després de la retirada dels primers lots

www.andorradifusio.ad

El brot de gastroenteritis ha acabat afectant 4.136 persones i està provocat per un norovirus d'origen fecal humà. L'afer va iniciar-se el divendres 15 d'abril. Eden Springs havia de retirar més de 6.000 ampolles d'empreses de Catalunya perquè alguns treballadors havien patit gastroenteritis. L'empresa va informar que l´aigua provenia de la font d´Arinsal.

Aquell mateix dia, com a prevenció, es va aturar la producció de la línia afectada. Tres dies més tard, es decidia aturar cautelarment tota la producció de l'empresa. El dia 20, cinc dies després de l'inici de l'afer, el Govern prohibia la distribució de tota la produccio posterior al 29 de març fins a conèixer els resultats de les analítiques.

Aquest dilluns, la Generalitat de Catalunya donava a conèixer les últimes xifres: més de 4.000 persones afectades. A més, indicava que l´origen de la contaminació eren norovirus de procedència fecal humana i que era la primera vegada a la història que això passava en ampolles envasades. Els nivells de norovirus a les garrafes analitzades eren elevadíssims: entre 1.000 i 10.000.

Finalment avui el ministre de Salut, Carles Álvarez, ha reconegut que les analítiques mostren que la font està contaminada i, per tant, es clausura l´empresa. Sí que mantenen, però, que no sigui a causa d'una filtració d'aigües residuals. També s'ha recomanat a tothom que no begui aigua procedent d'aquesta empresa.

Informa: Judit Pedrós

 

Comparteix: