ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El turisme rus baixa un 14% durant la temporada d'hivern

www.andorradifusio.ad
El nombre de turistes provinents de Rússia ha tornat a baixar aquesta temporada, un 14%, tot i que no tant com l´anterior, quan el descens va ser del 50%, segons el departament d'Estadística. Paral·lelament continua l'intercanvi entre empreses andorranes i russes. Especialment, en el sector de l'esquí.
Si prenem com a referència la temporada d´hivern, la davallada més important es va registrar ara fa dos anys. Aquesta campanya, tot i que ha continuat el descens, no ha estat tan pronunciat.

És una situació que s´atribueix a la devaluació del ruble i, segons el cònsol honorari, al tancament d´una de les principals companyies aèries de Rússia, Transaero. Tot i la disminució de turistes provinents de la federació, Pere Joan Tomàs afirma que la temporada no ha estat tan dolenta.

El cònsol honorari insta les autoritats a continuar invertint per atraure turistes de Rússia, ja que, diu, la federació representa un gran potencial, amb 146 milions de persones.

Pere Joan Tomàs també destaca les sinergies creades entre empreses andorranes i russes i com a exemple parla del cas d´una estació d´esquí de la ciutat de Dmitrov, a 50 quilòmetres de Moscou, que vol negociar un acord de col·laboració amb el Principat.

Actualment, a Andorra hi ha uns 400 residents russos.

Informa: Anna Lladó Imatges: Marc Oferil Locució: Jordi Lorente

Comparteix: