ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El turisme rus puja un 20% i torna a les xifres rècord d'ara fa uns anys

www.andorradifusio.ad

Tornen a visitar-nos els russos i ho fan amb força, sobretot aquest gener. L'ocupació hotelera ha estat superior a la de l'any passat i també s'ha apujat el preu de les pernoctacions.

No hi havia tants turistes russos des d'abans de la crisi del ruble. De fet, a poc a poc s'està arribant a les xifres rècord d'ara fa quatre anys. Una molt bona notícia pel sector hoteler i el de serveis, que veuen com es recupera un mercat molt important. El president de la Unió Hotelera, Manel Ara, detalla que "generalment fan estades molt llargues, al voltant de 7 o 10 dies". "Comencen a venir després del 10 de gener, que és l'any nou ortodox", afegeix satisfet amb les xifres.

El mes de gener ha estat bo, amb una ocupació total propera al 78%, la més alta des que es tenen dades recopilades. La Unió Hotelera destaca que no només ha pujat el nombre de pernoctacions, sinó també el del preu de les habitacions", que ha augmentat de mitjana un 15", i els serveis complementaris. Quant a la facturació total, calcula "que de mitjana estarem al voltant del 20%".

L'augment del turista rus ha estat acompanyat de la recuperació progressiva del mercat espanyol, la pujada gradual del francès i la consolidació del públic britànic.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Carla Sales

Comparteix:

35.173.234.169