ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les comunals seran el 15 de desembre

www.andorradifusio.ad

Les eleccions comunals seran el 15 de desembre i la data límit per presentar les llistes s'ha fixat pel 28 d'octubre.La campanya electoral s'iniciarà l'1 de desembre i s'allargarà fins al 13.

El Govern ja ho ha decidit i les comunals seran el 15 de desembre, passada la festivitat de la Immaculada. Una data que marca l'inici oficial de la campanya d'hivern i que caurà en plena campanya electoral, que durarà tretze dies. Començarà l'1 de desembre i s'allargarà fins al 13 de desembre a la mitjanit. L'endemà dia 14 serà dia de reflexió.

Aquests aspectes quedaran fixats en el decret oficial que el Govern publicarà el 21 d'octubre. Un cop publicat, s'iniciarà el compte enrere perquè les formacions presentin candidatures, més concretament des del 22 d'octubre a les 9 del matí fins al dia 28 a les 12 del migdia.

Els que triïn votar a la Batllia ho podran fer del 2 al 14 de desembre, jornada de reflexió. Per votar per correu caldrà haver formalitzat la sol·licitud abans del 28 d'octubre a les 12 del migdia. Tant el Govern com els comuns tenen previst impulsar una campanya informativa per exercir aquesta modalitat de vot.

Finalment pel que fa al vot presencial es podrà fer efectiu el 15 de desembre als col·legis electorals entre les 9 i les 19h.

Les candidatures que es presentin hauran de tenir el suport del 0,5% del cens parroquial i estaran compostes per una llista ordenada de tants candidats com consellers de comú s'elegeixin a la parròquia i haurà de tenir dos suplents.

Informa: Anna Pifarré

 

Comparteix:

34.204.200.74