ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

S'eliminarà el requisit de residència per als ajuts d'Educació i es facilitaran els tràmits

www.andorradifusio.ad

La modificació de la llei d'ajuts a l'estudi entrada aquesta setmana a tràmit parlamentari pretén simplificar la demanda de beques. Preveu, bàsicament, flexibilitzar els criteris per poder-hi optar.

El text que Educació espera que estigui aprovat aviat i d'aplicació el mes de juliol té catorze articles i dues noves disposicions. Així, a banda d'eliminar el requisit del període de residència mínim preveu afegir beques de matrícula per als ensenyaments no superiors a Andorra i la beca salari. Un tipus de beca destinat a aquells estudiants que opten per deixar la feina i seguir estudis a temps complet de forma presencial que necessiten d'ingressos.

També especifica el concepte de beca de matrícula per als alumnes amb necessitats educatives especials a l'estranger. A més es reajusta el concepte de família per encabir-hi totes les tipologies. S'incorpora finalment la casuística de progressió insuficient per motius justificats.

Un dels objectius principals del text és però el de simplificar la tramitació de les demandes potenciant els tràmits en línia, tot i que es mantindrà l'atenció presencial. Aquest mes de maig també s'ha rebut l'autorització perquè el centre de formació professional pugui impartir el Programa internacional d'Orientació Professional.

Informa: Anna Pifarré-Agència ANA
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.236.108.61