ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els administradors de BPA no denunciaran els clients que no han pogut pagar els crèdits

www.andorradifusio.ad

La plataforma d´afectats per la crisi de BPA, després de reunir-se per segona vegada amb els administradors de l´entitat, ha rebut un missatge de tranquil·litat. Se´ls ha comunicat que es treballa perquè puguin començar a recuperar els estalvis aviat. A més, els han dit que els clients que no han pogut pagar els darrers mesos les quotes dels crèdits contractats amb el banc perquè tenen els diners atrapats no rebran cap reclamació judicial. De moment les representants legals de la plataforma no han previst la possibilitat de presentar demanda per danys i perjudicis, asseguren que es plantejarà un cop acabi l'afer.

En aquest sentit, els administradors del banc diuen que no es reclamarà judicialment els estalviadors que no hagin pogut fer front als crèdits perquè tenen els diners atrapats al banc. Pel que fa a la possibilitat de presentar una demanda dels afectats per danys i perjudicis, l’advocada de la plataforma d’afectats, Anna Solé, assegura que no es plantejarà fins que no acabi el procés perquè “no és pot interposar una demanda fins que el perjudici no sigui real”. “Si arribem al final de l’exercici i resulta que s’han fet quitances i els clients no han pogut recuperar la totalitat dels seus diners podrem començar a valorar danys i perjudicis, però aquest escenari encara no ens el plantegem”, explica Solé.

La plataforma d´afectats de BPA ha conegut de primera mà el calendari de resolució. Els administradors els han explicat que el traspàs d´actius lícits al banc pont, Vallbanc, es preveu que hagi acabat d´aquí a un mes, a final d´agost. Les representants legals, a més, valoren positivament aquestes trobades. L’advocada de la plataforma, Gema Martínez, diu que poden ser “una plataforma que pot interactuar amb ells”, ja que han trobat “un canal per poder denunciar coses que no els han arribat”.

La plataforma d'afectats de BPA va néixer amb 200 adherents que a hores d'ara ja ronden el mig miler. Clients de BPA tant nacionals com de fora del país que volen recuperar els diners i confien que no hi haurà quitança en el retorn dels dipòsits.

A.Pifarré/X.Palma/A.Moldes

Comparteix:

3.210.184.142