ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Hores de treball intens per evitar la revifada del foc

www.andorradifusio.ad

50 veïns de la Massana ho han perdut tot en l'incendi que ha cremat l'edifici Tiffanys aquest dimarts. Per sort, els danys materials són els únics que s'han de lamentar d'un foc que va cremar setze apartaments. 35 persones han estat reallotjades en hotels i la resta, a casa de familiars o amics. El Govern ja avisa que els més de 150 veïns de l'edifici no hi podran tornar de forma immediata. Aquest matí, els bombers han seguit amb les tasques de prevenció per assegurar l'entrada a l'immoble.

 

Setze apartaments cremats a l'última planta i d'altres en les plantes de sota afectats per l'aigua. És el balanç de l'incendi que s'ha declarat aquest dimarts a l'edifici Tiffanys de la Massana. Sortosament no s'han de lamentar danys personals, ja que cap dels 155 veïns de l'edifici ha resultat ferit pel foc. Tot i així sí que hi ha hagut danys materials destacats. Per culpa de les flames, 50 dels veïns ho han perdut tot. La immensa majoria són llogaters, molts dels quals temporers.

No se sap quan els veïns podran tornar a casa seva, tot i que el ministre d'Interior, Xavier Espot, ha deixat clar que no serà pas de forma immediata. Un primer recompte xifra en 35 les persones que han estat reallotjades pel Govern.

Tot i que el foc s'ha donat per extingit a les dues de la matinada, els bombers han seguit fent tasques de prevenció aquest matí per assegurar l'entrada a l'edifici i eliminar qualsevol tipus de risc.

El foc ha causat importants afectacions en el trànsit de la Massana, on s'han registrat cues. Segons ha explicat el cònsol menor, Raül Farré, s'han adoptat com a via alternativa la carretera que passa per l'Aldosa i Anyós. Tot i així, els vehicles pesants es fan circular pel centre de la parròquia. El cònsol també ha destacat la solidaritat dels massanencs per ajudar els afectats per l'incendi.

Les persones afectades per l'incendi poden censar-se a l'oficina de Vallnord.

Informa: Andrés González-Nandín/Ana Alamán   Imatge: Marta Paixà

La virulència de l'incendi a causa dels materials amb què està construït l'edifici ha dificultat molt l'extinció:Informa: Andrés González-Nandín/Ana Alamán  Imatge: Marta Paixà   Fotos: Marta Paixà/Lola Da Costa/Alfons Teruel

Comparteix: