ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comerciants tanquen un juliol dolent

www.andorradifusio.ad

El juliol, que ja hem deixat enrere, no ha estat un mes bo per al comerç. Molts més turistes que els mesos anteriors no significa, per als comerciants, una major facturació en els seus negocis. Andorra ha perdut atractiu comercial per la gran competència de zones properes. Per això Turisme diu que prioritzarà el desenvolupament d'un pla estratègic del comerç.

La tendència professiva a la baixa que el sector comercial viu des de fa anys es mantè. La presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants, Susagna Venable, assegura que el juliol no ha estat bo i en els millors dels casos les facturacions s´han mantingut en la linea d´ara fa 12 mesos. El sector reconeix que la diversificació de la carrega fiscal va ser un factor positiu, però asseguren que la davallada de les vendes no ha estat acompanyada d'una baixada en els preus dels lloguers dels locals, la càrrega més important que han de suportar. A més la competitivitat d´altres zones properes ha restat atractiu a l´oferta comercial del Principat.

El ministeri de Turisme reconeix que la situació del comerç es delicada ja que considera que respon a un problema de competitivitat global.

Sobre els preus dels lloguers el ministeri es limita a assenyalar que des de les institucions no es pot fer res, donat que estan marcats per la propia evolució del mercat.

Des de Turisme es recorda que s´està elaborant un pla estratègic del comerç per mirar de millorar la situació, amb implicació de les institucions i les entitats del sector. Aquest pla és una de les prioritats del ministeri.

Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.236.117.38