ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els cònsols i el Govern rubriquen l'acord per les competències i les transferències

www.andorradifusio.ad

Els comuns i el Govern han rubricat l´acord que congela les transferències per dos anys i aclareix quina administració assumeix determinades competències. Els cònsols de Sant Julià, però, no hi estan d'acord i així consta al document. Es tanca, doncs, la negociació del model competencial sense haver canviat la llei, com volia l'executiu. Els detalls es faran públics demà en roda de premsa conjunta.

Poques paraules dels cònsols a la sortida de l´edifici del Govern, després de la darrera i definitiva reunió amb l´executiu. Tan sols ha transcendit que s´ha rubricat el principi d´acord assolit la setmana passada. Així doncs, les transferències als comuns els propers dos anys es congelen en 54,6 milions d'euros. També es clarifica quina administració assumeix les anomenades competències impròpies.El portaveu dels cònsols, Josep Mandicó, ha explicat que estan "satisfets per la feina que s'ha acabat" i explica que abans d'anunciar els detalls "cada comú vol presentar-los a les seves majories i oposicions".

No tots els cònsols, però, estan tan satisfets. Els de Sant Julià han manifestat el desacord amb la congelació de transferències. I així es fa constar al document aprovat. Segons ha indicat Montserrat Gil, en aquesta qüestió no s'ha tingut en compte la realitat de cada comú. Gil, a més, xifra en vora de 3,5 milions la quantitat que la parròquia ha deixat de percebre aquesta legislatura en concepte de transferències,

Amb la rúbrica de l'acord es tanca una negociació que es va encetar al novembre. En principi, el Govern volia redefinir el model competencial canviant la llei. Una proposta que els cònsols van rebutjar, en considerar que era inconstitucional perquè deixava el Govern un esglaó per damunt dels comuns.

Finalment, doncs, s´ha decidit canviar lleis puntuals per aclarir algunes competències. Els detalls de l´acord es faran públics demà a la tarda en una roda de premsa amb el cap de Govern i els cònsols.

Informa: Xavi Palma/Andrés González-Nandín       Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

18.208.126.130