ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Coprínceps inauguren el Consell General

www.andorradifusio.ad

El primer que ha fet François Hollande després d'aterrar és dirigir-se fins al Consell General. Tot i que la nova seu parlamentària és operativa des de fa tres anys, el cert és que encara no s'havia inaugurat de manera oficial. S'esperava a un dia com avui en què coincidissin a Andorra tots dos Coprínceps.

El síndic general rebia el Copríncep francès a l'aparcament de Casa de la Vall i l'acompanyava a reunir-se amb el Copríncep episcopal. Era la primera trobada a Andorra de François Hollande i Joan-Enric Vives. S'han saludat davant del monument que commemora el setè centenari dels Pariatges, i tot seguit, han travessat la plaça del Consell General per celebrar el primer dels actes oficials previstos: la inauguració del nou edifici del parlament.

Un cop ha saludat les autoritats assistents, el síndic ha ofert un discurs en què ha evocat la transformació que experimenta el país. Després del discurs, els Coprínceps han descobert la placa amb què ha quedat inaugurat l'edifici del Consell General, tres anys després de l'estrena amb el debat d'investidura del cap de Govern, Antoni Martí.

Informa: Xavi Palma 

Comparteix: