ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Cortals podrien incloure's dins d'una etapa del Tour de França

www.andorradifusio.ad
La carretera dels Cortals d´Encamp podria tornar a ser escenari del pas d´una gran volta ciclista. En aquest cas del Tour de França. Tot i que el recorregut encara no està del tot tancat, el renom que ha obtingut el port dels Cortals després de ser escenari de l´arribada tant de la Vuelta com de la Purito posen aquesta carretera en l´itinerari del pas del Tour, que tindrà una arribada i una sortida des d´Andorra en l´edició del 2016.
La carretera dels Cortals va ser l´escenari del final d´etapa, primer de la Purito i després de la Vuelta i tant els corredors com l´organització de la prova en van fer un balanç molt satisfactori. El port, que és fora de categoria, agrada molt i no es descarta que pugui ser un lloc de pas o fins i tot un final d´etapa del Tour de França, que l´any vinent tornarà a terres andorranes. El que sembla clar és que Encamp està a l´agenda del ministeri de Turisme.

Precisament un dels valors afegits que van tenir tant la Purito com el final de la Vuelta és que el públic va poder arribar fins a la zona d´arribada amb el Funicamp, fet que va agilitar molt la mobilitat. Un giny que aquest estiu ha tancat xifres importants d´assistència gràcies també a aquestes dues proves ciclistes, a més de la jornada de portes obertes per la Diada de Meritxell. De fet, el Funicamp ha tancat l´estiu amb un 50% més de visitants que l´any passat, amb 16.300 usuaris. Unes dades que permeten complir amb escreix l'objectiu que el comú s´havia fixat per a aquesta temporada, que era incrementar en un 15% el nombre de visitants respecte de l´estiu passat.

Informa: Anna Pifarré Locució: Jordi Cama

Comparteix: