ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Consell aprova el pressupost del 2016 amb els únics vots de la majoria demòcrata

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha aprovat el pressupost pel 2016. Preveu una despesa de 423 milions d´euros i un dèficit de 28 milions. Els grups de l´oposició hi han votat en contra. En critiquen la manca de visió de futur, les prioritats que té i el poc consens amb què DA l´ha aprovat. També s´ha aprovat congelar un any més les transferències als comuns.

423 milions d´euros de despesa i 28 milions de dèficit. Són les grans xifres d´un pressupost que ha rebut el vot contrari de tota l´oposició. Des d´SDP, Víctor Naudi n´ha criticat que no toqui de peus a terra i que tingui prioritats equivocades, per exemple, en matèria de turisme: "Pensem que abans de fer volar coloms amb projectes incerts, sense ni tan sols disposar d'ubicacions d'espais per a un heliport o un recinte multifuncional cal establir un ordre de prioritats i aquestes passen per  facilitar i garantir la mobilitat del trànsit en tot el territori i encarar d'una vegada per totes l'acabament de la desviació de Sant Julià de Lòria", ha declarat Naudi.

Per part del PS, Pere López ha afirmat que podria ser el pressupost de fa uns anys. A més, ha lamentat que DA l'hagi aprovat sense consens: "Quan hi ha 13 vots en aquesta cambra que voten amb un sentit, significa que el 63% dels electors estan votant en aquesta direcció i que el 15 consellers que vostès representen equivalen al 37% dels vots. És evident que tenen tota la legitimitat de fer-ho però en tot cas estaria bé que miressin de buscar consensos més amplis."

Els liberals tampoc han estalviat les crítiques. Carles Naudi ha retret al Govern falta de valentia i de visió a llarg termini, així com prioritzar projectes inconcrets com l'heliport, l'edifici The Cloud o el recinte multifuncional: "L'economia no acaba de funcionar, tenim un model d'inversió estrangera que no acaba de funcionar i la gent no està venint al país tant com faria falta per diferents motius com la burocràcia", ha lamentat Carles Naudi.

Per part demòcrata, Meritxell Mateu ha defensat els comptes públics presentats pel 2016 i especialment els projectes estratègics criticats per l'oposició: "Creiem que tots aquests projectes estratègics en cap cas han de posar en perill la sostenibilitat de les finances publiques i l'estabilitat pressupostaria. Per tant hem fet esmenes i n'hem transaccionat d'altres per pressupostar tots aquests grans projectes seguint un ordre de necessitats i preferències."

Al seu torn, el ministre de Finances, Jordi Cinca, també ha defensat el pressupost.

El Consell també ha aprovat congelar un any més les transferències als comuns, amb els únics vots en contra dels consellers liberals.

 

Informa: Andrés González-Nandin

Comparteix: