ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Liberals defensen que "ara no toca" invertir en la font lluminosa i l'edifici The Cloud

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous el Consell General ha debatut les reserves d´esmena al pressupost presentades pel grup liberal, en especial la de reduir o eliminar les partides o crèdits plurianuals destinades a la font de colors i l´edifici The Cloud. Creuen que són inversions no prioritàries. El Govern ha dit que són projectes que aporten valor afegit.

Els liberals han presentat dues reserves d´esmena per eliminar o reduir considerablement les partides i crèdits plurianuals dedicades a la font de colors i a l´edifici The Cloud. Els liberals asseguren que no toquen inversions que no siguin prioritàries. El conseller liberal Ferran Costa ha dit que "convençuts que caldria aconseguir uns pressupostos equilibrats que no facin minvar els pocs elements de competitivitat del país, defensem reformes estructurals sota criteris de racionalització i priorització de la despesa". En aquest sentit ha afirmat que "els projectes 8la font lluminosa i l'edifici The Cloud) ara no tiquen perquè no són ni prioritaris ni ens els podem permetre".

SDP ha votat a favor de les reserves d´esmena perquè no són prioritàries. Els consellers del PS han donat suport a l'eliminació de la font de colors però no de l´edifici projectat per a Andorra Telecom. DA aposta per The Cloud i la inversió que pot atreure i per això ha rebutjat les esmenes.

El Govern ha defensat aquestes inversions perquè donen valor afegit i innovació. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, s'ha dirigit als Liberals mantenint que tenen "una diferència de visió en com ha de ser la inversió pública". "Les seves esmenes ens limiten a invertir en l'obra pública tradicional" tot i que ha reconegut que "sí que és cert que han parlat de reduir riscos geològics, però ja hi ha un pla d'inversió des d'Ordenament Territorial". Camp considera que "no hi ha prou amb invertir només en arreglar talusos, carreteres o evitar riscos geològics, s'ha d'anar més enllà".

Els vots en contra de DA no han permès tampoc tirar endavant les reserves d´esmenar per destinar 1,5 milions d´euros a reduir els riscos hidràulics a Canillo i per fer un estudi per a l´estabilització de talussos a la carretera del Comallemple, que condueix a les pistes d´Arinsal. Els liberals han apel·lat a la seguretat per defensar aquestes inversions. També s´ha rebutjat invertir en la rehabilitació de Casa Parramon, a la Massana.

Informa: Ana Alamán Locució: Jordi Lorente

Comparteix: