ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els metges diuen que el nou reglament afectarà estudiants i pacients

www.andorradifusio.ad

El Govern ha demanat una pròrroga del termini per respondre el recurs que el Consell de Metges de l'hospital i el Col·legi de Metges van presentar contra el nou reglament del centre hospitalari. Des del col·legi es considera que els canvis reglamentaris, en els quals no ha participat el Consell de Metges del centre, no afectaran únicament els professionals de l'hospital.

L'executiu hauria d'haver respost el recurs el 25 de gener però ha demanat una pròrroga d'un mes per fer la contesta al recurs del Consell de Metges i del col·legi. Recordem que ambdós col·lectius consideren que el Consell de Metges de l'hospital hauria d'haver participat en el nou reglament. Entre d'altres canvis reglamentaris, s'atorga a la direcció la potestat de decidir qui treballa a l'hospital.

El president del col·legi, Manel González, creu que no només perjudica els professionals del centre, sinó també "els estudiants de medicina, els metges que treballen fora de l'hospital i els pacients en general" perquè, segons diu, "el fet que un pacient no pugui fer que el seu metge li faci el seguiment a l'hospital no deixa de ser una limitació en el seu dret de lliure elecció".

Tant el Consell de Metges com el col·legi duran el cas a la Batllia si el Govern rebutja el seu recurs. Pel que fa a la rebaixa d'alguns salaris, mesura que vol aplicar la direcció del SAAS, el col·legi diu que el col·lectiu mèdic acumula molts anys de sacrifici.

Manel González, afirma que des del 2008 no han pujat els preus dels serveis i que ja hi han hagut rebaixes salarials, amb les quals els metges han estat comprensius: "No he vist que ningú hagi protestat, però la corda no es pot tensar més. El poder adquisitiu del metge ha baixat gairebé un 40% i encara no hem dit res i això no ha afectat en cap moment l'assistència als pacients".

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix: