ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els pares del nadó mort a l'hospital valoren recórrer a la justícia per aclarir el cas

www.andorradifusio.ad

Els pares de la nena de dos mesos i mig morta a l'hospital per no ser traslladada a temps creuen que finalment hauran d'obrir la via judicial. Ho faran, amb tota probabilitat, quan s'hagi tancat la investigació. Afirmen que s'ha volgut amagar el succés i que el que troben inadmissible és que s'hagi mort la seva filla. Responen així la ministra de Salut que ahir deia que era inadmissible que s'hagués assabentat dels fets quatre dies després de la mort del nadó.

Els pares del nadó mort el 5 de febrer a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell creuen que, amb tota probabilitat, hauran de recórrer a la via judicial per aclarir les responsabilitats en el seu cas. Tot i així, ho faran després que es tanqui la investigació oberta pel SAAS i pel Govern. Josep Lluís Criado, el pare de la nena, ha explicat que les responsabilitats són múltiples i que creuen que s'han de depurar completament.

Avui, Criado i Ribera demanaran formalment que les imatges captades per la càmera de videovigilància ubicada a la incubadora siguin custodiades pel SAAS perquè no s'esborrin. La demanda és amb caràcter preventiu ja que són conscients que per tenir accés a les imatges hauran de demanar autorització judicial. Els pares també han demanat altres informacions com ara el seguiment diari d'infermeria, que la direcció del SAAS es va comprometre a lliurar-los.

Criado i Ribera tenen la sensació que el cas s'ha volgut amagar i per això no es va informar la direcció del SAAS. Creuen que el que és inadmissible és que s'hagi mort una nena de dos mesos i mig i no que la ministra s'hagi assabentat dels fets cinc dies després.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

34.204.176.125