ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els pares del nadó mort presentaran una denúncia per negligència després de veure l'informe de neonatologia

www.andorradifusio.ad

La direcció del SAAS ha lliurat avui als pares del nadó mort a l'hospital fa un mes l'informe de l'experta en neonatòlogia que ahir els va negar. Segons els pares, l'especialista destaca disfuncions en les anotacions sobre el curs clínic o les constants de la nena, una informació que no saben si no es va prendre o si ha desaparegut. Sigui com sigui, ho consideren molt greu i demanen responsabilitats a la direcció del SAAS. Ara comencen a preparar el dossier per presentar una denúncia per negligència tant per la via penal com administrativa.

Els pares de la nena prematura que va morir el 5 de febrer a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell han pogut finalment tenir accés a l'informe de la neonatòloga encarregat per la direcció del SAAS i que en principi se'ls havia negat. El document, signat el 17 de febrer, especifica, segons ha explicat Josep Lluís Criado, la falta d'anotacions sobre el curs clínic diari i les constants de la nena, una manca d'informació que fa difícil saber si el seguiment mèdic va ser el correcte. El pare del nadó no sap si aquestes dades no es van prendre o s'han fet desaparèixer. En qualsevol cas, ho considera molt greu i demana depurar responsabilitats entre el personal mèdic i la direcció del SAAS.

Criado ha explicat que l'especialista en neonatologia apunta l'administració de llet artificial i l'anemia que patia la nena com a factors que van afavorir la perforació intestinal que finalment li va causar la mort. Reflecteix, a més, el risc inicial d'aquesta complicació, la qual cosa els confirma que la nena no hauria d'haver estat admesa al centre andorrà. Amb tota la informacio al davant, Criado se sorprèn que no s'hagi obert encara cap expedient i es mostra molt decebut per la gestió del cas.

Ara comencen a preparar el dossier i demanar els seus peritatges per presentar una denúncia per homicidi per imprudència mèdica tant per la via administrativa com penal.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

3.231.220.225