ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els pares del nadó no tenen accès a l'informe final

www.andorradifusio.ad

Els pares del nadó prematur mort el 5 de febrer a l'hospital s'han reunit aquest matí amb la direcció del SAAS per rebre més informació sobre el cas. Lluís Burgués els ha lliurat el llistat de trucades fetes per activar el protocol de trasllat sanitari però no l'informe final fet per una experta en neonatologia, que detecta disfuncions en el seguiment a la nena i al qual van tenir accés de forma preliminar divendres passat. Els pares denuncien manca de col·laboració i transparència per part del SAAS.

Els pares del nadó mort el mes passat a l'hospital no han tingut accés a l'informe final de l'experta en neonatologia encarregat per l'hospital per analitzar el seguiment que se li va fer a la nena i en el qual es detecten disfuncions en el tractament.

Segons han explicat, el director general del SAAS, Lluís Burgués, s'ha negat avui a entregar-los l'informe perquè ha dit que pertany al centre hospitalari i només ha accedit a explicar-los-en el contingut de forma verbal. Els pares han criticat aquesta resposta ja que comptaven amb la promesa de màxima transparència del cap de Govern, Antoni Martí. Una exigència que li reclamaran en una nova entrevista. Els pares del nadó mort han denunciat la manca de col·laboració del SAAS i asseguren que, davant aquesta situació, no els queda més remei que obrir la via judicial.

Els pares sí que han rebut la relació de trucades fetes des de l'hospital en relació al protocol del trasllat sanitari. Reflecteix que la primera trucada feta al servei d'emergències de Catalunya es va fer a les 15 hores i 21 minuts quan la perforació intestinal de la nena es va confirmar a les dues de la tarda. Creuen que es va tardar massa temps en activar el protocol i continuen assegurant que no va funcionar bé perquè no es va tenir previsió ni alternatives.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

3.231.220.225