ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els residents passius traslladen el rebuig a l'IRPF als grups parlamentaris

www.andorradifusio.ad

Un grup de residents passius està determinat a anar-se´n del país si ha de pagar l´IRPF. Així ho ha fet saber als presidents dels grups mixt i demòcrata, als quals demana que modifiquin la llei abans que es voti al Consell el 24 d´abril. Es pretén que els residents passius ja establerts al país en quedin exempts. Una demanda que s´ha fet en companyia de l´excap de Govern Albert Pintat.

Que els residents passius ja establerts a Andorra quedin exempts de pagar l´IRPF. Aquesta és la demanda que un grup de residents passius ha fet avui als presidents del grup mixt i demòcrata. Un d’ells és Peter Miescher, qui explica que aquests residents consideren que es canvien les condicions que els van atreure a instal·lar-se al país i per això estan determinats a anar-se´n si no s´atenen les demandes.

Neguen haver esperat a última hora, ja que s´han reunit diverses vegades amb el cap de Govern, el ministre de Finances i d´altres membres de l´executiu per fer-los arribar els seus neguits.

Aquesta delegació de residents ha estat acompanyada de l´excap de Govern Albert Pintat, que dóna suport a les demandes. “Ens ha costat molt assolir aquets nivell d’entre 3.000 i 4.000 residents passius”, assegura Pintat, que considera que són “una riquesa que no volem perdre i per això estem al seu costat, per demanar flexibilitat”. Pintat també fa una crida a ser “pragmàtics” , que “no ens deixem portar per aquest integrisme que ara estar de moda d’estar tots talls pel mateix patró”.

Pintat, així com el també excap de Govern Marc Forné i els exsíndics generals Estanislau Sangrà, Francesc Cerqueda, Jodi Farràs i Joan Gabriel, han donat suport a la carta que aquests residents passius publiquen avui en diversos mitjans escrits del país. Hi exposen l´enuig per estar subjectes a l´IRPF i adrecen la demanada als consellers generals.

Recordem que en el tràmit parlamentari el grup demòcrata va introduir un règim especial per als residents passius ja establerts. Se´ls oferia la possibilitat de no haver de fer la declaració de la renda els tres primers anys de vigència de l´impost a canvi de pagar 30.000 euros anuals. Un cop finalitzada aquest pròrroga haurien de declarar les rendes, tant les que tenen a Andorra com fora. Una possibilitat que aquests residents passius rebutgen. La delegació es reunirà demà amb el president del grup socialdemòcrata, David Rios.

Informa: Andrés González-Nandín/Gemma Rial

Comparteix: