ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Els empresaris del Pas de la Casa demanen suport a les institucions per renegociar préstecs i lloguers

www.andorradifusio.ad

Els empresaris del Pas de la Casa demanaran el suport del Govern i del Comú d'Encamp per renegociar amb els bancs i amb els propietaris de locals comercials. Molts reconeixen en privat que es plantegen vendre o traspassar els negocis davant la desesperació per la situació actual i la incertesa pel futur.

Un dia més de desesperació. Així definia aquest dimecres un empresari la situació que es viu al Pas de la Casa. Igual que la resta del país, sense clients i amb la incertesa pel futur.

És la situació que es viu al Pas de la Casa des que França va restringir els moviments dels seus ciutadans. La dependència gairebé total del mercat francés fa que moltes veus ja parlin de la necessitat d'un nou model per a aquesta vila encampadana.

Per això volen demanar al Govern i al Comú d'Encamp que els donin suport per negociar amb els bancs deutes o crèdits pendents i una rebaixa del lloguer als propietaris dels locals.

Davant la situació actual, algunes veus aposten per redefinir el model per evitar la forta dependència del mercat francès. Un canvi que, en tot cas, no seria fàcil, segons ha explicat des d'Iniciatives publicitàries del Pas, Jean-Jacques Carrier.

El sector empresarial de la vila reclama més ajudes per part de les institucions, tot i que entén que l'Estat també disposa d'uns recursos limitats. Així ho ha destacat Antonio Castillo, del Hotel Parma.

Molts empresaris de la vila han assegurat que tenen gairebé decidit vendre o traspassar els negocis. I és que no tenen gaire confiança que la situació actual remunti a curt termini.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

3.238.147.211