ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les empreses de càtering hauran d'assumir costos rellevants per adaptar-se a la prohibició de plàstics d'un sol ús

www.andorradifusio.ad

Un dels sectors que tindrà costos rellevants per adaptar-se a la prohibició de plàstics d'un sol ús serà el de les empreses de càtering. Tot i que veuen aquesta mesura necessària, es parla de prop de 30.000 euros.

L'empresa 'El rebost del padrí' assegura que la majoria del material que usen és biodegradable, però, tot i això, hauran de reconvertir la maquinària que fan servir perquè sigui possible no emprar plàstic d'un sol ús. Han de demanar al proveïdor habitual el nou material i això suposarà un cost significatiu.

El copropietari d''El rebost del padrí', Pep Escolà, explica els costos que hauran d'assumir. "Això ens costarà una inversió molt forta a nosaltres perquè haurem de canviar motlles de les màquines." La xifra assegura que serà de, com a mínim, 30.000 euros. "Sí ho hem de fer, ho farem, però és que m'ho han de portar. Penseu que aquestes barquetes es termosegellen a 180 graus. Això ho fas amb qualsevol material biodegradable i el fons. Poses això i es desfà per totes bandes. Ha de ser un material especial."

Escolà considera, de totes maneres, que la prohibició és una bona idea. "Jo aquesta mesura la trobo molt adequada i molt bé. Per què? Perquè hem de mirar pel medi ambient. Això està claríssim. Fa molts anys que ho hauríem d'haver fet. Però s'ha fet. Mai és tard."

També ha assegurat que darrerament han fet esforços perquè la producció fos el màxim sostenible possible.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: