ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Empreses depenents de la neu que encara no han demanat ajudes fixen el 31 de gener com a data límit

www.andorradifusio.ad

Hi ha grans empreses del sector de la neu que han aguantat lloguers i estructura empresarial però que ara comencen a plantejar-se un nou escenari. Si a final de gener no hi ha bones notícies es veuran obligats a reduir botigues i demanar unes ajudes que fins ara han evitat. I és que per a molts l'esquí suposa el 95% de la facturació.

Molts negocis estan patint l'efecte dominó de la situació del sector de la neu com la venda d'equipaments de temporada que s'està fent a compta-gotes i aplicant rebaixes, i els lloguers de material d'esquí que a hores d'ara estan parats.

Una d'elles, Pic Negre. El director general, Alfonso Torreño, qualifica la situació de "límit" en un negoci com el que encapçala "en què la dependència de la neu és total".

Pic Negre és un exemple d'empresa amb botigues arreu dels territoris de neu que només ha pogut obrir un quart de les botigues però que porta una càrrega financera molt important que té un límit, i és el 31 de gener. Torreño assegura que faran "el màxim esforç possible per mantenir tots els punts de venda però toca demanar ajudes en tots els sentits per poder mantenir el negoci".

El 31 de gener és per als més optimistes l'última data abans d'un escenari que es vol evitar de totes totes.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

3.220.231.235