ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els encampadans celebren la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia

Una quarantena d'encampadans de totes les edats han pogut cel

Una quarantena d'encampadans de totes les edats han pogut celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia. Després que la pandèmia impedís el 2020 fer la cerimònia habitual, enguany els fidels han tornat a les Pardines el primer dissabte del mes de juny per fer la tradicional celebració a l'oratori de la Mare de Déu.

Tal com ha explicat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, qui ha estat present a la cerimònia religiosa, "tenim moltes coses per agrair; fa un any estàvem començant a desconfinar-nos i no vam poder dur a terme la celebració, però la situació sanitària ha millorat i aquest dissabte sí que podem fer-la". Els actes s'han limitat a la pujada fins a l'oratori i la cerimònia religiosa, i és que la situació sanitària encara no permet activitats com el ball de sardanes o el repartiment de coca als assistents.

La pregària a la Mare de Déu ha estat seguida d'una ofrena floral que han realitzat els assistents. Encamp va començar a celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia el 1999, quan es va construir la majòlica que presideix l'oratori i que ofereix una magnífica vista sobre la vall d'Encamp. La ceràmica de la verge és obra de l'artista català Ramon Argilés.

Informa: Agència ANA
Imatge cedida: Comú Encamp

Comparteix:

35.173.234.169