Encamp celebra la diada de la Mare de Déu de l'Oratori

www.andorradifusio.ad

L'aplec de la Mare de Déu de l'Oratori és una tradició molt consolidada per als encampadans. Una vintena de persones s'hi han reunit per celebrar la missa, la cantada de goigs i l'ofrena floral. 

El primer dissabte del mes de setembre Encamp sempre celebra la diada de la Mare de Déu de l'Oratori. És el darrer aplec de l'any de la parròquia, així ho ha explicat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas.

La jornada ha estat marcada per una missa, la cantada de goigs i també l'ofrena floral. És una tradició que té una història al darrere. Explica la llegenda que aquest oratori el van construir tres pagesos al segle XIX. Fruit d'una promesa que li van fer a la Mare de Déu. Un dia estaven treballant al camp i va caure una tempesta tan forta que li van prometre a la Mare de Déu que si se'n sortien li construirien un oratori.

S'hi han atansat una vintena de persones i per a elles és un dia de molta germanor però també nostàlgic. "Estic molt contenta que es conservin les tradicions", explicava una de les assistents.

També han repartit esmorzar per a tothom i és que aquest dia ha servit per retrobar-se després del parèntesi de l'estiu. 

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Kevin Ribeiro 

Comparteix:

Les precipitacions contínues de maig i juny van ser claus per evitar els incendis forestals a l'estiu El Mercat de la Vall encara la recta final