ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Encamp obre dies abans de Tots Sants el cementiri i amplia els horaris per evitar aglomeracions

www.andorradifusio.ad

Algunes parròquies s'han avançat a Tots Sants amb l'obertura dels cementiris dies abans per espaiar les visites. És el cas del d'Encamp, on ja hi ha famílies que han aprofitat per portar-hi flors i dedicar un espai al record dels seus difunts.

Gel i neteja de mans, mascareta i distància. Són mesures que des dilluns ja s'apliquen al cementiri d'Encamp, que enguany ha decidit obrir dies abans de Tots Sants per espaiar les visites i evitar aglomeracions.

El signe més evident que ja n'hi ha que han recordat els seus difunts són les flors fresques, crisantems i roses que fa poc que han arribat. Entre visita i visita, els floristes també hi porten encàrrecs.

Aquest any s'ha ampliat l'horari, de nou del matí a nou de la nit, fins al dia 2. Des del Comú són conscients que moltes persones voldran seguir la tradició del dia 1.

No creuen que hi hagi grans aglomeracions, però, en qualsevol cas, hi haurà un agent de circulació per controlar l'aforament, ha explicat la consellera del comú d'Encamp, Josefina Rodríguez.

En aquest sentit, també ha destacat que "hem posat més temps i més horaris perquè la gent ho planifiqui millor".

Es demana no excedir-se en el temps i que no es reuneixin més de cinc persones; a més, s'haurà de mantenir la circulació sempre per la dreta.

Dels actes previstos, es farà la missa del rosari el dia de Tots Sants a les quatre de la tarda al cementiri i l'endemà, dia dels difunts, hi haurà repic de campanes. La missa que tradicionalment es feia a Santa Maria es traslladarà a Santa Eulàlia.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.237.205.144