ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Encamp preveu més de 100 pisos nous de lloguer els pròxims anys

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp preveu tenir més de 100 pisos nous de lloguer disponibles en els pròxims anys. Segons ha detallat la cònsol major, Laura Mas, a hores d'ara hi ha quatre projectes de nova construcció i dos, de reconversió d'hotels a pisos de lloguer sobre la taula.

L'accés a l'habitatge de lloguer a un preu raonable és un dels problemes crònics que arrossega el país els últims anys. L'últim moviment per capgirar la situació és la rebaixa de la cessió del sòl al 0% que poden aplicar els comuns a les construccions de pisos de lloguer. El comú d'Encamp ha estat el primer a adherir-se a aquesta mesura i a hores d'ara ja suma sis projectes destinats a habilitar més de 100 pisos nous de lloguer. La cònsol major, Laura Mas, ha explicat que quatre són per pisos de nova construcció i altres dos, per remodelar hotels o aparthotels.

La construcció de nous pisos de lloguer forma part de l'estratègia que manté el comú per atreure residents d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i descentralitzar la població. Mas creu que farà baixar el preu mitjà del lloguer i donarà més vida a la parròquia "amb pisos de qualitat".

El comú creu que si les altres parròquies adopten aquesta mesura i es comença a edificar pisos de lloguer no cal regular el preu del metre quadrat.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

54.208.73.179