ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Encamp vol adjudicar les obres del nou Prat Gran com a molt tard a principi de l'any vinent

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp vol adjudicar les obres del nou Prat Gran abans de final d'any o principi del vinent perquè estigui operatiu abans de final de mandat. Aquest dimecres acaba el termini per presentar-se al concurs d'idees iniciat el juny i segons assegura la cònsol ha despertat molt d'interès. S'hi destinaran en total 4 milions i mig d'euros i és previst que es faci per fases, és a dir, que les fases acabades s'aniran obrint a mesura que estiguin enllestides.

El concurs d'idees pel nou Prat Gran ha despertat l'interès de moltes empreses d'arquitectura que s'han descarregat el plec de bases, cosa que no vol dir que finalment s'hi presentin. El termini acaba el 9 de setembre.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha dit que és important que hi hagi el màxim de propostes per a un projecte clau per a la parròquia d'Encamp, lloc de trobada de tots els ciutadans.

Ha reiterat la voluntat d'exposar totes les propostes per fer-ne partícip la ciutadania que també estarà representada al jurat que triarà el projecte guanyador amb membres del consell d'infants, d'empresaris i gent gran. En aquest sentit, Mas ha explicat que "s'ha de fer l'anàlisi de les idees per part de tot el jurat i després l'exposició pública i el procés participatiu".

La tria es vol fer abans de final d'any o a tot estirar principi del 2021 si la complexitat de l'obra ho permet. "S'haurà de veure quina és la proposta guanyadora del concurs d'idees, quina és l'execució, l'import i com es podrà portar a terme, però la idea és poder obrir-lo abans que acabi el mandat", ha assegurat Mas.

A banda de parc, l'espai també haurà d'encabir altres serveis com ara el despatx de policia, el de circulació i un aparcament soterrani.

El plec de bases ja preveu que les obres es vagin iniciant i finalitzant per fases per anar gaudint com abans millor de les noves instal·lacions, segons ha comentat Mas. El projecte en la seva totalitat està valorat en quatre milions i mig d'euros.

Mas, que té clar que la crisi sanitària del coronavirus no afectarà el projecte, també ha fet una valoració positiva de l'acord al qual van arribar amb la propietat de l'actual parc per mantenir-lo aquest estiu.

Un acord que acaba a final de mes quan la Casa Areny el recuperarà i farà les obres de desmunt de la zona.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Sergi Linares-Pere Besolí

 

Comparteix:

3.226.241.176