ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'encariment dels carburants provoca un augment d'un 15% dels preus dels bitllets d'avió

www.andorradifusio.ad

L'encariment dels carburants també afecta directament les tarifes aèries. Les agències de viatges calculen que els bitllets d'avió s'han encarit de mitjana fins a un 15% per aquest motiu. Recomanen a aquelles persones que tenen previst viatjar aquest estiu que agilitin la gestió de reserves, ja que hi ha problemes de disponibilitat per a segons quines destinacions. El sector, això sí, confirma la recuperació de "la normalitat al 100%" del volum de treball.

A més de la cancel·lació de vols per manca de personal, a les vacances d'estiu se li suma un altre inconvenient: la pujada de preus de les tarifes aèries per l'encariment del carburant. Les agències de viatges calculen que els bitllets són de mitjana entre un 10 i un 15% més cars per l'aplicació del suplement de combustible en funció de la destinació.

La membre de l'Associació d'Agències de Viatges, Maica Terrones, esmenta que les agències també han hagut d'aplicar aquest suplement. "Els pressupostos que es van fer fa dos mesos, si el client els vol contractar ara, se'ls ha d'afegir aquest suplement de carburant. Més o menys les vendes s'estan fent igualment." A més, afegeix que hi ha la possibilitat que torni a incrementar. "Sí que hi ha previsió que d'aquí a un mes i mig torni a haver-hi un altre augment de tarifes."

Si tenen pensat viatjar aquest estiu, les agències recomanen agilitar la gestió de reserves per dos motius: els bitllets continuaran encarint-se per noves pujades del preu dels carburants i hi ha manca de disponibilitat en algunes destinacions. Per aquesta última, Terrones explica que és conseqüència de la previsió amb què la gent s'ha agafat les vacances. "S'han avançat considerablement i hi ha moltes destinacions que per als mesos de juliol i agost costa trobar disponibilitat."

El gremi confirma la recuperació de la normalitat des de Setmana Santa. Assegura que a hores d'ara tenen un bon volum de treball i vaticinen que si la tendència es manté, tancaran la temporada amb xifres del 2019, un any molt bo per al sector. 

Informa: Redacció-Joan A. Sarmiento

Comparteix: