ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ensisa incrementa de 10 a 24 milions d'euros la seva pòlissa de crèdit amb la hipoteca de dos terrenys a Soldeu i El Tarter

www.andorradifusio.ad

El pàrquing vertical de Soldeu i el nou edifici de l'Abarset són els dos terrenys que Ensisa ha hipotecat per uns 15 milions d'euros. L'ampliació de la pòlissa es destinarà a pal·liar els efectes negatius que la pandèmia ha tingut en la societat. 

El comú de Canillo ha aprovat l'ampliació de 10 milions 24 milions d'euros la pòlissa de crèdit que Ensisa té contreta amb Crèdit Andorrà. La causa ha estat els estralls econòmics que la pandèmia ha tingut en la societat explotadora de Soldeu-el Tarter i de la qual formen part la mateixa entitat bancària i el comú.

Com a garantia, s'han hipotecat dos terrenys, l'aparcament vertical de Soldeu i el nou edifici de l'Abarset, que s'està construint al costat del telecabina. El termini de la pòlissa també s'amplia en tres anys més.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha explicat que "hi havia una garantia hipotecària sobre l'aparcament de l'Avet de Soldeu. L'ampliació d'aquesta garantia fa que ara aquesta segona hipoteca sigui per un valor d'uns 15 milions d'euros i l'altra garantia es fa sobre el nou edifici de l'Abarset que s'ha valorat amb uns 5 milions". 

La minoria del comú creu que és el que toca en aquest moment. El líder d'Objectiu Comú, Albert Torres, ha apuntat que "no hi ha alternativa, no hi ha pla B. La societat ho necessita". 

Pel que fa als comptes del 2021, el comú ha tancat el primer trimestre amb un superàvit de dos milions d'euros, tot i que el cònsol ha reconegut que de cara a final d'any serà difícil mantenir aquestes xifres.

Informa: Ariadna Guiu
Imatges: Pere Besolí-Andreij Cristancho

Comparteix: