ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'entrada de vehicles s'apropa a les xifres prepandèmia

www.andorradifusio.ad

La dada d'entrada de vehicles per totes dues fronteres cada vegada es va assimilant més a xifres del 2019, quan encara no havia esclatat la pandèmia de la Covid-19. Així ho asseguren des de Mobilitat, que indiquen que aquest cap de setmana van accedir-hi prop de 36.000 vehicles. El director del departament, Jaume Bonell, destaca que el dispositiu engegat dissabte a Sant Julià de Lòria ha contribuït a evitar retencions.

Prop de 36.000 vehicles van entrar aquest cap de setmana. Una afluència de visitants motivada per l'aixecament de les restriccions de la mobilitat de l'entorn i, pel costat francès, sobretot, pel pont de la festivitat de l'Ascensió.

La majoria, 20.800, van accedir per la frontera del riu Runer, xifra que representa un 15% menys respecte del mateix període del 2019. Mobilitat destaca que cada vegada ens apropem més a dades d'abans de la pandèmia. El director del departament, Jaume Bonell, es mostra optimista: "Les xifres ens avalen i anem veient com aquesta recuperació cada setmana és més notable". Pronostica que "de cara al proper cap de setmana aquestes xifres ja s'haurien d'anar assimilant a poc a poc a les quals estàvem acostumats".

Dispositiu per descongestionar Sant Julià

Precisament aquest dissabte el departament ha encetat un dispositiu especial a Sant Julià de Lòria amb l'objectiu de descongestionar la circulació en sentit nord a l'avinguda Francesc Cairat.

Cada dissabte de vuit del matí a dues de la tarda s'habilitarà un doble carril de pujada amb cons entre l'encreuament amb el carrer Isidre Valls i la plaça Laurèdia, on els agents de circulació distribueixen el trànsit pel túnel de la Tàpia i el centre de la vila.

Bonell assegura que ha contribuït a evitar retencions. Cada setmana s'aniran "corregint petits detalls tècnics que van sorgint amb la idea de mantenir-ho tots els caps de setmana esperant aquesta època de plena ocupació", un moment en què no descarta que sigui diari.

És una prova pilot que es preveia aplicar durant la Setmana Santa de l'any passat, tot i que les restriccions de la mobilitat de l'entorn per la pandèmia van impossibilitar la seva posada en marxa.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Pere Besolí
Locució: David Domingo

Comparteix: