L'entrada de visitants supera les previsions de Mobilitat amb 52.500 vehicles

www.andorradifusio.ad

El cap de setmana llarg per la festivitat de la Constitució a Espanya ha superat les previsions de l’àrea de Mobilitat. Des de dijous a la tarda han accedit al país per les dues fronteres 52.500 vehicles, 9.500 més dels previstos. Aquest diumenge, la circulació ha sigut complicada per l’operació sortida.

L’atractiu de les compres de Nadal i l'esquí han provocat una gran entrada de vehicles al país, superant les previsions de Mobilitat. Els seus càlculs quantificaven en 43.000 els vehicles que entrarien per les dues fronteres aquests dies i la xifra ha estat finalment superior, fins a arribar als 52.500. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, assegura que "una vegada més hem posat la xarxa viària en un test d'estrès, amb un 22% de vehicles per sobre de les xifres previstes".

Aquest diumenge la circulació ha estat molt complicada en sentit sud a partir de les 12 h del migdia, amb trànsit dens amb retencions a partir de l’avinguda Salou, que han obligat a Mobilitat a  activar un doble carril des de l'Estadi Comunal.

A la tarda, les complicacions han començat a partir de Santa Coloma i fins a la frontera del riu Runer. A partir de les 17 h les dificultats s’han centrat ja a la zona de la duana. La circulació ha estat difícil també en territori català a l'N145 i a la C14, fins a Organyà.

Pel costat francès, a la frontera del Baladra hi ha hagut retencions de fins a 3,5 quilòmetres.

150.000 vehicles per Nadal

L'experiència d'aquests dies fa pensar en una gran afluència de vehicles per Nadal. Bonell explica que han previst l'entrada de "150.000 vehicles". "La Puríssima marca sempre tendència i el fet d'haver sigut tan forta ens fa ser optimistes per Nadal", afegeix.

Fins a les 18 h havien sortit per les dues fronteres uns 39.000 vehicles.

Informa: Sergi Cano
Imatges: K. Figueiredo-D. Sala-F. Montero

Comparteix:

Calvó visitarà la COP 25 i participarà en un esdeveniment per donar veu a les muntanyes El preu dels carburants baixa un 3,5% respecte de l'any passat