ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Entrevista a un dels advocats nord-americans dels Cierco: "Ningú espera que el Govern signi un xec de 375 milions"

www.andorradifusio.ad

Manuel Varela, un dels advocats nord-americans dels Cierco, ha informat que vol que la justícia nord-americana, o el FinCEN, declari que no hi havia motius per emetre la nota que va provocar la intervenció de BPA. També ha dit que els accionistes majoritaris del banc intervingut volen negociar amb l'executiu i no arruïnar l´estat amb demandes. Varela ha reiterat que BPA havia estat auditada per entitats prestigioses i no s'hi havia trobat res greu.

L´advocat Manuel Varela, soci del bufet jurídic Lewis Baach, que defensa els interessos dels Cierco als Estats Units, ha visitat Andorra i ha assegurat que la part principal de l´estratègia jurídica dels accionistes majoritaris de BPA es durà a terme al Principat. Pel que fa als Estats Units després que el FinCEN retirés la nota de BPA, creu que hi ha poc per fer. Però el que volen "és una declaració del FinCEN i del jutge dient que faltaven els indicis necessaris per prendre la mesura que es va prendre". Quant a una possible compensació econòmica del govern nord-americà, ha assegura que "jurídicament no existeix cap via" per reclamar-la.

També ha lamentat la manca de transparència de l´executiu i creu que s´hauria de fer pública l´auditoria de PricewaterhouseCoopers. A més, creu que la nota del FinCEN va estar provocada pel malestar dels Estats Units amb Andorra. Varela ha afegit que els Cierco volen negociar amb el Govern una solució a l´afer i no continuar una confrontació jurídica. "Ningú espera que el Govern d'Andorra signi un xec de 375 milions d'euros i digui: ves a cobrar-lo demà", ha manifestat afegint que "la idea dels Cierco no és deixar els ciutadans en bancarrota, seria ridícul i en contra del seu propi interès".

Varela també ha reiterat l'argument que abans de la intervenció de BPA, el banc havia passat diverses auditories sense problemes. "Si mires les auditories de KPMG i Deloitte no demostraven problemes greus de rentat de diners", ha assegurat.

Finalment, ha lamentat que Joan Pau Miquel, l'exconseller delegat de BPA, encara estigui empresonat.

Informa: Pere Moliné Imatge:Albert Refart

Comparteix: