ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Era Rossell acull l'exposició "Estris d'una època oblidada" en el marc de la Fira del bestiar d'Ordino

www.andorradifusio.ad

En el marc de la Fira del bestiar, Ordino ha inaugurat a l'Era Rossell una exposició sobre els estris de la llar. Els han cedit una seixantena de famílies de la parròquia. 

La cuina és l'ànima d'una llar. Un fet que l'exposició "Estris d'una època oblidada" fa pal·lès. Les famílies d'Ordino han cedit alguns dels que tenien a casa, com una escudella, un bol per menjar fet de fusta i que buidaven a les cases. "Ja no fem servir aquests estris, però reflecteixen una manera de viure i són importants per conèixer d'on venim i també com hem arribat fins aquí", exposa l'organitzador de la mostra, Albert Roig.

Entre les parets de l'Era Rossell, mobles també que no estaven a l'abast de totes les famílies. Una de les peces més emblemàtiques de les cases andorranes era un moble de fusta per guaradar els documents. Acostumava a estar encastat a la paret i en els calaixos es guardaven els pergamins, els papers matrimonials", indica la també organitzadora de l'exposició, Lourdes Riba.

En total han estat una seixantena de cases de la parròquia les que han cedit els seus "estris d'una època oblidada".

Encluses al passeig del riu d'Ordino

El passeig del riu a Ordino estrena també, a banda de la mostra sobre els estris de la llar a l'Era del Rossell, una exposició d'encluses, El racó d'en Casi.

Cedides per Casimir Arajol, són la representació de la vinculació de la parròquia amb el ferro, com amb la mina de Llorts i la Farga Rossell, propietat d'una família d'Ordino. 

Eva Choy, cònsol menor d'Ordino, explica que la cessió de les encluses per part d'Arajol "encaixen perfectament a la parròquia per la història del ferro".

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: