ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Eric Jover: "La voluntat és traslladar l'IPC als salaris dels treballadors públics, però haurem de veure com evoluciona"

www.andorradifusio.ad

El ministre portaveu ha tornat a insistir que el possible augment dependrà de quin sigui l'IPC a final d'any, que es preveu una mica per sobre del 4,5%, i l'acord als que puguin arribar patronal i treballadors al Consell econòmic i social. Ha afirmat però que cal diferenciar la situació del sector públic amb la del sector privat, que a vegades juga amb avantatge. Sense poder-ho confirmar, manté la tessitura de seguir aplicant com és habitual l'augment als treballadors funcionaris. 

El ministre portaveu afirma que no es poden fer comparatives entre el sector privat i el públic. "Les graelles salaria a vegades estan molt acotades, i no es pot oferir a la persona que tria la funció pública, allò que aquella persona estaria cobrant en els sector privat. Llavors, de vegades, fer comparacions amb l'evolució dels salaris entre el sector públic i el sector privat, poden ser simplistes".

I afegeix que la voluntat del Govern és traslladar l'índex dels preus al consum als salaris públics. "La voluntat del Govern inicial és traslladar aquest IPC en els salaris dels treballadors públics, però haurem de veure com evoluciona aquest IPC global i quines decisions prenem".

Informa: Laura Cugat
Imatges: Albert Refart

 

Comparteix: