ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es constitueix una plataforma europea contra la gestió de l'emissió d'euros andorrans

www.andorradifusio.ad

Més d´un centenar de col·leccionistes i numismàtics d´arreu d´Europa s´han constituït en una plataforma en contra de la gestió del Govern en l´emissió d'euros. Una gestió que, denuncien, ha suposat una trama que ha ocasionat nombroses pèrdues al sector de professionals numismàtics de tot el continent. Des del Govern mantenen que han pres totes les mesures per evitar un mercat negre.

Amb el nom Col·leccionistes de monedes i professionals indignats amb Andorra, un col·lectiu de col·leccionistes i numismàtics europeus denuncia en un comunicat a l´agència Europa Press que, amb la gestió en l´emissió d'euros andorrans, el Govern ha tolerat i propiciat un mercat negre que ha generat uns 5 milions d´euros. Afegeixen que aquesta xifra és totalment demostrable i palpable i que, tant el Banc Central Europeu com la Comissió Europea n´han de tenir constància. Des de l'executiu, en canvi, mantenen que s'han pres totes les mesures possibles per evitar un mercat negre amb els euros.

El grup assegura que, des del 9 de novembre, han enviat múltiples demandes administratives al ministeri de Finances i que ara han posat el cas en mans del defensor del poble europeu. L´objectiu és posar en coneixement del BCE aquestes irregularitats perquè prengui mesures immediates per aturar aquesta situació. Demanen, en última instància, que aquesta pràctica sigui regulada i sancionada.

Informa: Jordi Cama

Comparteix: