ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Incendi de gran virulència en un edifici del centre de la Massana

www.andorradifusio.ad

Una quarantena d´efectius del cos de bombers treballen des de les 20.30h d'aquest dimarts en l´extinció de l'incendi de l´edifici Tiffany's de la Massana d'una setantena de pisos i que s´hauria propagat a l'edifici del davant. Un incendi de grans dimensions que afecta un edifici d'una setantena de pisos. Tots els veïns, uns 150 han estat desallotjats i no s´han de lamentar danys personals. El comú i el govern reunits en gabinet de crisi feien una crida als veïns desallotjats perque es personessin a les oficines de Vallnord per poder tenir-los controlats i procedir al seu reallotjament.

El foc s´ha iniciat a les 20.30h d´aquest dimarts a la quarta planta de l´edifici Tiffany´s de la Massana i, ràpidament, s´ha propagat per la teulada de l´edifici. Un immoble antic de fusta que ha facilitat l´extensió de les flames i ha dificultat enormement la tasca dels bombers. El ministre d’Interior Xavier Espot ha declarat des del lloc dels fets que  “semblaria que  l’incendi s’ha originat en la xemeneia d’un dels últims pisos de l’edifici afectat  i s’ha propagat amb facilitat al terrat a causa de la fusta  present en la teulada.”

Pels volts de les 23.30h el foc ha passat a l´edifici del davant. Una situació que ha complicat encara més les tasques d´extinció que, de sobre, s´havien de dividir en dos fronts. I es que el foc de l´edifici s'ha concentrat entre la sotateulada i la teulada segons ha explicat el director de Protecció Civil, Francesc Areny:  “La sotateulada és tota una sola peça d’uns quaranta metres de llarg, no hi ha murs que la seccionin i els bombers tenen dificultat  per accedir-hi . La situació és complicada i que durarà.”

El primer que es va fer és desallotjar uns 150 veïns de l´edifici Tiffany´s que ja avançada la nit eren reallotjats. La majoria en cases de familiars i amics i la resta a hotels facilitats per les autoritats. 

Qui també ha participat en el reallotjament dels veïns va ser el comú de la Massana que feia una crida als veïns que no s´havien donat encara a conèixer a les autoritats.  En aquest sentit el cònsol major de la parròquia, David Baró ha informat que  “l’oficina de Vallnord està oberta per atendre i reallotjar els veïns afectats.”

Encara es desconeixen les causes del foc, tot i que les primeres hipòtesis apunten a una xemeneia d´un veí com a origen de l´incendi. Un gabinet de crisi encapçalat pel Cap de Govern, membres de l´executiu i els màxims responsables comunals, ha estat en tot moment al lloc dels fets per seguir de ben a prop les tasques dels cossos d´emergència i facilitar el recompte i reallotjament dels veïns afectats.

El telèfon d’atenció als veïns afectats és el 737002

Informa: Anna Pifarré    Imatges: Lola Da Costa/Laia Pascuet / Edgar Martins / Carles Aleix / Cristiano Pinheiro/ Fabio Graça / Marc Jovè 

Comparteix:

34.231.21.123